Liefhebbers van beeldende kunst wandelen in het centrum van Bodegraven langs verschillende prachtige beelden van twee Bodegraafse kunstenaars: Alphons van Leeuwen en Léon Veerman.
Léon Veerman maakte in zijn begintijd als kunstenaar een serie bolvormige kunstwerken, waarvan er een aantal te zien zijn in de Kerkstraat van Bodegraven. Ook in het Julianaplantsoen staan enkele van zijn werken.
Veel werk van Alphons van Leeuwen waaronder beelden, schilderijen, prenten en tekeningen, is te zien in zijn Atelier Hofstede Leeuwendeel, Zuidzijde 28 in Bodegraven. Een aantal van zijn werken staan ook op openbaar toegankelijke locaties in Bodegraven, zoals:
Het bevrijdingsmonument bij het Rosarium aan de Ruyterlaan.
Het bronzen beeld van twee sportende, acrobatische figuren bij winkelcentrum Broekvelden.
Het beeld het ‘gesprek’ bij Activiteitencentrum Rijngaarde dat het contact verbeeldt tussen de ouder wordende en vaak eenzame mens.
Bronzen voetstappen van wethouder Karssen in het Raadhuisplein.
De zwaan op het appartementencomplex Jozefhof aan de Overtocht.
Het varken bij Molenzicht als herinnering aan de slachthuizen die daar ooit stonden.
In het kader van het Limesjaar heeft Alphons als medebestuurslid van de Stichting Historische Kring Bodegraven plannen ontworpen om de herinnering van de aanwezigheid van de Romeinen in Bodegraven een gezicht te geven. Als eerste de Romeinse helm op het plein aan de Willemstraat. De helm is in opdracht van Alphons uitgevoerd door collega Léon Veerman. In het Limespark de sleutel als zonnewijzer en de plaat met de Limes in cortenstaal. De ontwerpen van de Romeinse munten, vloektablet en naalden in cortenstaal op het appartementencomplex Ford26, alles uitgevoerd door Kraan en Roos. En de mozaïeken in de bestrating uitgevoerd door Van Wijk wegenbouw.